From Maiden to Mother

Ga mee op reis in mijn Maiden to mother community, van bewuste zwangere vrouw tot ontspannen krachtige moeder


Maar de tijd & waardevolle momenten vliegen voorbij…zonder dat je er ECHT bewust bij stil staat.
Deze tijd is zo bijzonder en bepalend voor je kindje, maar ook voor jou als vrouw. 

Wanneer je zwanger bent groeit er niet alleen een kindje, maar ook de nieuwe versie van jou (als moeder).
Dit kan 1 van de krachtigste ervaringen van je leven zijn!!
Hoe jij met deze periode in je leven omgaat kan het verschil maken tussen jouw bevalling te beleven als je grootste transformatie of je grootste trauma…

In dit live groepstraject van 12 weken staan we stil bij het nieuwe leven in jouw buik.
Ik help je dieper in contact te komen met jezelf, je bewust te worden van je behoeften, angsten & verlangens
en je hart te vullen met liefde, kracht, steun en empowerment.
Ik geef je mijn bewezen methode om een intuïtieve, ontspannen en zelfverzekerde bevalling en start als mama te ervaren.

Samen met de andere vrouwen in de From Maiden to Mother community maken we deze reis nog mooier,
want jij verdient het om te stralen als de prachtige moeder die je bent, vanaf het allereerste moment.


dit gaan we doen
ZWANGERSCHAP

Krijg de tijd, tools en ruimte om jezelf te koesteren, te groeien & te verbinden met je baby. Je ondersteunt jouw fysieke & mentale welzijn en die van je kindje en maakt een bewuste start met de hechting met je kindje.

GEBOORTE

Mijn bewezen methode om een mooie, bekrachtigende geboorte samen met je partner en kindje te ervaren. Je leert meebewegen met je lichaam en durft te vertrouwen op jezelf en je natuurlijke vermogen om te baren.

POST-PARTUM

Je begrijpt wat je baby nodig heeft vanuit onze natuurlijke blauwdruk en hoe je op een intuïtieve manier op deze (oer)behoefte in kunt spelen. Je vertrouwt op je moedergevoel en voelt je ontspannen en zelfverzekerd .

Dit keer wilde ik echt de tijd nemen, genieten van de momenten, rustiger aan doen, meer stil staan bij het kindje in mijn buik. Maar ik vond het zo lastig. Met Kim’s hulp kon ik genieten van het nu, deze tijd koesteren en dankbaar zijn. Want voordat je het weet, is het moment voorbij.

Zwangerschap & geboorte kunnen een van de meest magische momenten in je leven zijn!

Diep van binnen verlang je naar meer bewustzijn, verbinding, betekenis. Die sterke connectie met je kindje wil je NU al voelen en daarmee zijn ontwikkeling voeden.  Je beseft dat je deze zwangerschap en bevalling nooit meer over kunt doen… Als je over 10 jaar terugkijkt, wil je niet alleen herinneringen hebben aan de drukte & zorgen, maar ook momenten van diepe rust, vertrouwen & groei.

But life has other plans en voordat je het weet zijn die eerste, belangrijke en vormende 9 maanden al voorbij

Je bent een vrouw die voelt dat geboorte een normaal, natuurlijk proces is, geen medisch noodgeval, maar je houdt dit moeilijk vast door alle ruis vanuit de wereld om je heen. Je hoort alleen maar hoe pijnlijk en zwaar bevallen is, hoe je vriendin, je moeder, of die kennis van je collega compleet de controle kwijtraakte en wat er allemaal mis kan gaan.

Je raakt enorm geïnspireerd door al die prachtige geboorte video’s en verhalen die je ziet op social media, maar inmiddels irriteert het je ook.
Je hoort jezelf regelmatig denken: Fijn voor jou, maar leg me eens uit: 
HOE DAN, VRIENDIN?

Het antwoord is in ieder geval niet ‘go with the flow’. Want dat doe je nu al een tijdje. En het vertrouwen wat je zo graag wilt voelen in jezelf en jouw bevalling is nog niet voelbaar…

Want, ik zal gelijk maar eerlijk zijn…

… je hebt meer nodig dan ‘positief denken’ en wat ademhalingsoefeningen om toegang te krijgen tot die mooie, bekrachtigende bevalling waar je zo van droomt!

Misschien heb je jouw eerdere bevalling naar ervaren, maak je je zorgen of je de pijn wel aan kunt, ben je bang om de controle te verliezen of was de manier waarop jij zelf ter wereld kwam traumatisch. Daardoor voel je je bang en machteloos, weet niet goed wat je opties en rechten zijn of denkt: het zal dit keer wel hetzelfde gaan.

Dit is jouw reminder om te luisteren naar dat kleine stemmetje in je hoofd dat vraagt


+ Om echt te GENIETEN van de magische momenten met het kindje in je buik

+ Om nu al RUSTIGER aan te doen en TIJD en RUIMTE voor jezelf te nemen

+ Om meer BEWUSTZIJN in je zwangerschap te brengen

+ Om een goed begin met de HECHTING met je kindje te maken

+ Om meer STIL TE STAAN bij alles wat er in je leven en je lichaam verandert

+ Om ANGSTEN & ERVARINGEN of ONZEKERHEDEN los te laten

+ Om je POSITIEF & REALISTISCH voor te bereiden op je bevalling

+ Om jouw bevalling te OWNEN in plaats van te overleven…

Want je krijgt deze tijd, deze zwangerschap en bevalling, niet meer terug.

Geboorte hoort niet zwaar, eng en enorm pijnlijk te zijn

– 80% van de vrouwen medisch bevalt

– 1/4 vrouwen negatief terug kijkt op haar bevalling


– 1/7 vrouwen haar bevalling beschrijft als traumatisch


– 40% van de vrouwen geen keuzevrijheid en regie ervaart over wat er met haar lichaam gebeurt

Om die ontspannen geboorte vanuit vertrouwen & regie te kunnen ervaren, is het van belang om je goed en realistisch voor te bereiden op verschillende scenario’s. Je moet weten hoe je lichaam werkt: op fysiek, mentaal en zielsniveau, zodat je met haar kunt samenwerken en zo de hormonen vrij maken die zorgen voor een veilige, makkelijkere geboorte en pijn (grotendeels) blokkeren – op natuurlijke wijze!

Je hebt ECHTE tools nodig om:
+ Uit je hoofd en IN JE LICHAAM te gaan, echt in die geboortebubbel te komen en te blijven
+ Niet alleen maar leren wat er mis kan gaan, maar ONTLEREN van wat jou in de weg zal staan tijdens je bevalling
+ Je REALISTISCH en BEKRACHTIGEND voor te bereiden, weten wat je rechten en optie zijn voor wanneer het anders loop dan gehoopt
+ Je over kunnen geven aan de kracht van de weeën, ZONDER IN PANIEK TE RAKEN
+ Te leren de CONTROLE LOS TE LATEN over het geboorteproces en meebewegen met wat je lichaam aangeeft en nodig heeft.

Ben je klaar om eigenaarschap te nemen over jouw bevalervaring en de manier waarop je kindje ter wereld komt, dan ben je op de juiste plek!

Tijd voor verandering

Jij bent niet gemaakt om zoveel angst te hebben voor de geboorte van jouw kleintje, te bevallen met allerlei complicaties en interventies, of zoveel pijn te hebben tijdens het baren van je kind en je bevalling maar snel te willen vergeten…

Na honderden vrouwen de afgelopen 12 jaar persoonlijk begeleid te hebben en zelf 2 prachtige & bekrachtigende bevallingen te hebben gehad, wil ik ook jou graag helpen op jouw eigen voorwaarden te bevallen, vanuit flow, ontspanning & regie

Jouw lichaam is ontworpen om nieuw leven te dragen en te baren. Het zit in je DNA, je hormonale blauwdruk en je vrouwelijke instincten. Laat mij je mee terug nemen naar die wijsheid van je lichaam, zodat je jouw kindje ontspannen, vanuit regie en vertrouwen ter wereld kunt brengen.

In het From Maiden to Mother traject help ik je dieper in contact te komen met jezelf, je bewust te worden van je behoeften, angsten & verlangens. Je vult je hart en hoofd met liefde, kracht, steun en empowerment in de tribe met vrouwen waar je je op je gemak voelt om open en kwetsbaar te zijn en waar je waarden worden gerespecteerd en gedeeld.
Je leert focus te krijgen op de dingen waar je wel invloed op hebt, los te laten wat jou niet helpt, bewuste keuzes te kunnen maken waar je achter staat en helemaal bij jou passen (tijdens je zwangerschap en je bevalling) en te werken aan die ontspanning, het vertrouwen en de positieve geboorte mindset met mijn bewezen methode, gebaseerd op mijn jarenlange ervaring als HypnoBirthing en Zwangerschapsyoga docente. Het is een realistische voorbereiding op verschillende scenario’s die op je af kunnen komen tijdens je bevalling.

Ik neem je mee in alle stappen die ik zelf gezet heb om mijn kinderen op een mooie en bekrachtigende manier, vanuit vertrouwen en regie ter wereld te brengen en om dieper in contact te komen met jezelf, je bewust te worden van je behoeften, angsten & verlangens. Je leert meer te vertrouwen op je moedergevoel, dat wat je van binnenuit al weet en zo kun jij vanuit rust, ontspanning en zelfvertrouwen jouw eigen keuzes in het moederschap maken en de ruis en goed bedoelde adviezen vanuit je omgeving laten voor wat het is. Je begrijpt veel beter waar jouw baby om vraagt en wat hij nodig heeft. Daardoor sta je ontspannen en zelfverzekerd in het moederschap.
Hierin heb ik inmiddels al honderden vrouwen mogen begeleiden de afgelopen 11 jaar.

Je krijgt ook 9 maanden lang toegang tot mijn online leeromgeving, met alle oefeningen, zoals visualisaties, affirmaties, ademhalings- en ontspanningstechnieken en oefeningen om thuis samen te doen om zo het geleerde te integreren en nog meer een team te worden. Ik geef je evidence based informatie over veelvoorkomende complicaties, ingrepen en interventies, zodat je een realistische voorbereiding hebt op verschillende scenario’s die op je af kunnen komen tijdens je bevalling. Ik help je specifiek te worden in wat je wel en niet wilt, elke dag steeds een stapje dichterbij te komen bij dat volledige vertrouwen in jezelf en daadwerkelijk straks jouw bevalling te rocken samen met jouw kindje en jouw partner.

Tijdens mijn 1e zwangerschap wilde ik me goed voorbereiden op de bevalling en de komst van de baby en dit alles zo natuurlijk mogelijk doen. Liever geen ziekenhuis, geen pijnstilling. Kim heeft ons heel veel informatie gegeven over zwangerschap, bevallen en de kraamtijd en tijdens het 1 :1 programma met mjin partner samen hypnobirthing oefeningen gedaan. Ook konden we het met Kim hebben over natuurlijk ouderschap en bij haar terecht met meer toekomstgerichte vragen. Ik voelde me klaar voor het onbekende en had alle vertrouwen in mijn kunnen. Ik had de bevalling waar ik op hoopte: geen complicaties, alle bewegingsvrijheid, rust tussen de weeën door en ik heb mijn zoon zelf in bad kunnen opvangen. “

Na From Maiden to Mother

Zeg je NEE tegen…
  • Je eindeloze to-do-list, verhalen over risico’s en nare ervaringen en de overweldiging van je dagelijks leven, werk, moederschap
  • De “klaaguurtjes en pufklasjes” waar vooral over alle kwalen en hoe zwaar zwangerschap en bevallen is gesproken wordt 
  • Onzekerheden, belemmerende en beperkende gedachten (vanuit eerdere nare ervaringen) die jouw geboorte mindset bepalen
  • De op angst, beheersing en controle gebaseerde geboortezorg , alleen maar leren wat er mis kan gaan tijdens je bevalling
  • Alle protocollen duizelen en overvallen je, je hebt geen idee wat je opties of de alternatieven zijn, dus geeft de regie uit handen en wordt letterlijk “verlost” van je baby.
  • De controle vast willen houden, verkrampen of in paniek raken zodra de weeën goed op gang zijn
  • Je start als moeder vol angst, pijn, twijfel en verdriet ervaren
  • Je overwhelmed voelen als (nieuwe) moeder en je laten leiden door de verschillende adviezen en oordelen van alles en iedereen om je heen.
  • Je alleen voelen in alle veranderingen waar je op lichamelijk, emotioneel , sociaal en energetisch niveau doorheen gaat als je (opnieuw) moeder wordt.


Zeg je JA! tegen…
  • Rust, verbinding & ontspanning waar je zo naar verlangt te creëren en fysieke & mentale welzijn van jou en je kindje ondersteunen
  • Een groep gelijkgestemde vrouwen die je hart en hoofd te vullen met liefde, kracht, steun en empowerment.
  • Je hart & intuïtie volgen, om straks meer rust, zelfvertrouwen, zelfkennis en verbondenheid tijdens je moederschap te ervaren.
  • Evidence based informatie ipv fear based informatie, je weet wat je rechten en opties zijn en kunt goed onderbouwde keuzes maken als het anders loopt dan gehoopt
  • Je voelt je gezien en gerespecteerd in jouw wensen, weet hoe jouw lichaam werkt, hoe jij het natuurlijke geboorteproces kunt ondersteunen 
  • Makkelijk in je bubbel komen en blijven om met de juiste focus, diepe ontspanning te bereiken en je kunnen overgeven aan de weeën
  • Super trots op je bevalling terug kijken en je kindje rustig & liefdevol ter wereld brengen
  • Durven vertrouwen op jouw moedergevoel, jij weet zelf wat het beste is voor jou en jouw kindje. 
  • Je voelt je sterk, zelfverzekerd en ondersteunt door de tribe met vrouwen die door hetzelfde heen gaan op dit moment.

Door de cursus  kon ik een diepe staat van ontspanning bereiken, waardoor het begin (thuis) van mijn bevalling rustig en soepel verliep.  Toen de bevalling op het einde een andere wending nam en we toch naar het ziekenhuis gingen, kon ik mezelf weer makkelijk in een kalme staat  brengen  en zo beter omgaan met de intensiteit van de weeën.  Mijn man heeft ook zoveel aan de lessen en oefeningen gehad. Hij heeft mij beter kunnen helpen tijdens mijn  zwangerschap en de geboorte van onze zoon. Dit hebben wij samen als erg fijn en krachtig ervaren.

ellen

” Nadat mijn nu 2,5 jarige dochter via een keizersnede ter wereld was gekomen, wilde ik heel graag een VBAC. Ik ben zo blij en trots dat mij dit, door deze cursus te volgen en mezelf te bekrachtigen met de juiste, realistische kennis, bij  de geboorte van mijn zoon gelukt is! Ik voelde mij zelfverzekerd en krachtig en heb daardoor ook zo’n andere kraamtijd ervaren. Ik zat echt op die blauwe wolk!”

Jacqueline

Kim’s begeleiding zorgde ervoor dat ik mij heel rustig en ontspannen voelde tijdens de geboorte van mijn 2e kindje. Ik heb zoveel waardevolle informatie gekregen, waardoor ik veel beter voorbereid de bevalling in ging en ik zonder twijfel keuzes heb kunnen maken die voor mij belangrijk waren, maar ook makkelijk in mijn bubbel kon blijven en dingen kon los laten die anders liepen dan ik had gehoopt. Ook was ik heel blij met alle informatie over de kraamtijd. We hebben het veel rustiger en bewuster ervaren dan de eerste keer.

marjolein

Hoi ik ben Kim,

Ik deel graag de inzichten met jou die ervoor gaan zorgen dat jij jouw kindje anders dan de huidige standaard ter wereld wilt brengen, een mooie, bekrachtigende geboorte waarbij jij zelf de regie hebt. En de realisatie dat ook jij het moeder zijn meer vanuit rust, zelfvertrouwen en innerlijk weten kunt ervaren. Vanuit onze natuurlijke blauwdruk, zoals Moeder Natuur het bedoeld heeft.

Laat mij je helpen om je intuïtief, zelfverzekerd en krachtig te voelen

Na eerst een aantal jaar als Hatha yogadocente te hebben gewerkt, ben ik mij 11 jaar geleden gaan specialiseren in geboorte. Ik heb verschillende opleidingen en trainingen gevolgd, o.a. bij Integrale Yoga Nederland en HypnoBirthing® International.

Sindsdien heb ik met al honderden vrouwen gewerkt om hun regie terug te nemen, meer vertrouwen in zichzelf en hun lichaam te ervaren en uiteindelijk bekrachtigende, ontspannen en soms zelfs pijnvrije bevallingen te hebben!

Ik kan je geen bevalling garanderen zonder complicaties of ingrepen, maar mijn coaching vergroot wel aanzienlijk jouw kansen  op de meest positieve geboorte ervaring die mogelijk is, ongeacht hoe je baby ervoor kiest ter wereld te komen. Ik deel mijn kennis en tools waarmee je door alle verschillende wendingen kunt navigeren die de geboorte van je kindje zou kunnen nemen.


Is geen standaard “pufcursus”

Het is ook geen online programma waar je alles zelf uit moet zoeken

Het is een community met gelijkgestemde vrouwen en mij als geboorte- & natuurlijk ouderschapscoach.
Wij zijn er voor al je twijfels en vragen.
Het is een compleet coachingsprogramma waarbij je toegang krijgt tot:

❣️FROM MAIDEN TO MOTHER MOMENTS:
3 live dagen op locatie met elk een eigen thema:

+ Zwangerschap: Soulful Mother Circle is een dag van diepe ontspanning, om dieper te verbinden met jezelf en je kindje, om uit te rusten en te vertragen. Het is een cadeau aan jezelf en draagt bij aan jouw ontwikkeling, eigenwaarde, zelfliefde en kracht.  Alles wat jouw reis als moeder maar ook je bevalling straks makkelijker en bekrachtigender zal laten voelen.

+ Geboorte: Geboorte Kracht is een 1-daagse geboortecursus gebaseerd op mijn HypnoBirthing® en zwangerschapsyoga ervaring. Ik neem je mee in het natuurlijke geboorteproces, je leert samen met je partner alles over de verschillende geboortefases en welke hormonen daarbij horen. Je krijgt fijne, effectieve tools zoals ontspannings-, ademhalingstechnieken, maar ook visualisatie, affirmatie, massage oefeningen en meditaties om goed voorbereid en vol vertrouwen de bevalling in te gaan. Ook krijg je informatie over een evt. medische bevalling of als het anders loopt dan gehoopt. Hoe zorg je dan voor een ontspannen en positieve geboorte.

+ Postpartum: Tijdens deze dag vertel ik je alles over baby’s blauwdruk, de oerbehoeften van jouw kindje. Je begrijpt veel beter waar jouw baby om vraagt en wat hij nodig heeft.
Ik leer je om connectie te maken met jouw moederlijke intuïtie en je kindje te leren lezen, zodat je zelf de beslissingen kunt nemen die voor jullie samen het beste zijn. Daardoor sta je ontspannen en zelfverzekerd in het moederschap.

🤰DEEP CONNECTION SESSIONS:
Diepgaande sessies gericht op het versterken van de band tussen jou en je baby in je buik. Je voelt een diepe verbinding met jezelf, je lichaam, vrouw-zijn, moederschap en kindje. Dit bereid je voor op transformatie die je door gaat maken.

🙏MINDFUL MEDITATION: 
Rust, reflectie en ontspanning om je mind te kalmeren en je voor te bereiden op de komende veranderingen en de nieuwe versie van jou zelf. Je ervaart de bubbel die zal bijdragen aan een mooie, bekrachtigende bevalling en kunt hier steeds makkelijker naar terug keren.

🧘‍♀️MOTHERING THE MOTHER WORKSHOP:
Yoga + selfcare workshop die je tools geeft om beter voor jezelf te zorgen tijdens je zwangerschap, maar ook zal bijdragen aan een spoedig en goed herstel straks na de geboorte van je kindje.Simpele en concrete opdrachten zodat je AAN gezet wordt om in actie te komen (geen tijd voor twijfel of perfectionisme!)

😇 BIRTH FLOW HYPNOBIRTHING:
HypnoBirthing oefeningen om een positieve geboorte mindset te creëren. Negatieve gedachtes en conditioneringen die jou in de weg zullen staan doorbreken. Uit je hoofd en meer in contact komen met jouw lichaam. Ademhalings- en ontspanningsoefeningen om echt te kunnen te ontspannen en vanuit flow mee te kunnen bewegen wat je lichaam en kindje nodige hebben.

👩‍❤️‍💋‍👩 SOULFUL SUPPORT: 
Je geniet van het samenzijn met andere soulful vrouwen in een veilige en ondersteunende omgeving waarin je ervaringen kunt delen en steun kunt vinden, stilstaan bij jouw proces en leren van elkaar.


Je leert mijn succesvolle methode

Om een ontspannen en zelfverzekerde start als mama te ervaren,
een bevalling waar je trots op terug kijkt en
een nieuw verworven vertrouwen in jezelf dat alleen maar kan groeien

BEWUSTWORDING

Jij creëert de zachte en liefdevolle landing voor je kindje voor als de geboorte daar is. Je koestert herinneringen aan de verbinding met je baby in je buik, aan momenten van diepe rust en groei. Naast de drukte van het dagelijks leven, kun jij echt even stil staan bij het magische proces in je lichaam en in jezelf.

TRANSFORMATIE

Je ervaart meer bewustzijn, meer vertrouwen, meer betekenis tijdens deze wonderbaarlijke reis naar het moederschap. Terwijl je baby groeit, groei jij ook. Er wordt een nieuwe versie van jou geboren, je wordt (opnieuw) moeder en dat is een transformatie die niet te onderschatten is.

CONNECTIE

Je voelt je gesteund, begrepen en minder alleen in je ervaringen en kunt waardevolle vriendschappen opbouwen met vrouwen die op dit moment dezelfde reis maken als jij. Je kunt profiteren van alle wijsheid & ervaringen van anderen, samen lachen en huilen, elkaar bekrachtigen en je gedragen voelen.

💻++ BONUS Grip op Geboorte & Baby’s Blauwdruk

Mijn online leeromgeving met 9 maanden toegang tot alle kennis, tools en informatie:
++ De fysiologie van geboorte en hoe je dit kunt ondersteunen
++ Oefeningen en meditaties om thuis te doen, zodat je steeds makkelijker leert ontspannen, al het geleerde integreert.
++ Evidence based informatie over complicaties, interventies
++ Pijnmanagement technieken & wat zijn de voors & tegens van verschillende medicatie.
++ Voorbereiding op de kraamtijd, o.a. herstel, hechting & borstvoeding
++ Ontspannen en zelfverzekerd jouw reis als moeder starten
++ Beter weten waar je kleintje om vraagt en wat hij, vanuit zijn natuurlijke oerbehoeften, nodig heeft en hoe je daar vanuit vertrouwen en intuïtie het beste op in kunt spelen.


En… als extra BONUS!

Gids voor gezonde zwangerschap & postpartum

Mijn 6 e-books 70+ pagina’s vol tips, recepten om je lichaam te kunnen ondersteunen

Originele HypnoBirthing® MP3’s,


Professionele audiobestanden (NL & ENG) voor thuis en tijdens de bevalling

Partner cheat sheet voor tijdens de bevalling


Met alle informatie, tips, tools en technieken bij elkaar tijdens de geboorte van je kindje

Templates voor geboorte- & kraamplan


Compleet en overzichtelijk. Deze kun je zelf helemaal naar jouw wensen en stijl aanpassen

From Maiden to Mother Community


Om contact met elkaar te houden en ervaringen uitwisselen, ook na je bevalling

Yes Kim i did it!! Gisterochtend om 5.32 uur is onze zoon Kai geboren!
Ik ben je zo dankbaar voor alle kennis, wijsheid en vooral het vertrouwen wat je mij gegeven hebt. Ik kon volledig vertrouwen, dat ondanks dat ik 2x eerder verre van een mooie bevalling had (understatement of the year) het dit keer echt anders kan. En niets was minder waar. Ik heb gewoon genoten! Van mijn lichaam, van mijn kracht, het samen werken met Kai en nu EINDELIJK een roze wolk te mogen ervaren in mijn kraamtijd. Ook nu zijn er tranen, maar alleen van geluk (ok en vermoeidheid). Dankjewel voor alles. ”

From Maiden to Mother

Echt even tijd voor jezelf nemen en meer bewustzijn ervaren rondom zwangerschap en moederschap

Met HypnoBirthing oefeningen een positieve geboorte mindset creëren.

De negatieve gedachtes en conditioneringen die jou in de weg zullen staan wilt doorbreken.

Praktische ademhalings-, ontspanningsoefeningen & mindfulness oefeningen voor meer ontspanning & vertrouwen

Inhoudelijke kennis en informatie over het natuurlijke geboorteproces, complicaties en interventies

Online leeromgeving met complete geboortecursus, concrete opdrachten om samen thuis te doen en invulbare templates

Mijn kennis & ervaring over wat je baby nodig heeft vanuit onze natuurlijke blauwdruk en hoe je op een intuïtieve manier op deze (oer)behoefte in kunt spelen, gebaseerd op natuurlijk & intuïtief ouderschap

De Maiden to Mother Community, een tribe met vrouwen waar je je op je gemak voelt om open en kwetsbaar te zijn en waar je ondersteunt wordt en je waarden worden gerespecteerd en gedeeld. Vele jarenlange vriendschappen zijn hier al ontstaan.

€ 888,-

Wil je om wat voor reden dan ook dit traject liever 1:1 volgen?
Vul deze vragenlijst in en dan neem ik vrijblijvend contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.


From Maiden to Mother is perfect voor jou:

 Je verlangt naar meer diepgang en ontspanning tijdens je zwangerschap
Je wilt stil staan bij je zwangerschap, het kindje in je buik, de reis en de nieuwe versie van jou die geboren wordt
Je klaar bent met de “klaaguurtjes en pufklasjes” waar vooral over kwalen en hoe zwaar zwangerschap is gesproken wordt
Je wilt tijdens je zwangerschap al in die geboortebubbel kunnen komen die jou straks zo gaat helpen bij je bevalling
Je gelooft dat geboorte een natuurlijk, fysiologisch proces is, geen medisch noodgeval
Je wilt meer dan de geboorte van kindje “overleven”
Je wilt meer vertrouwen in jezelf en je lichaam krijgen, zodat je de controle los kunt laten tijdens je bevalling
 Je wilt samen met je (geboorte)partner goed voorbereid zijn en daar ook samen de nodige tijd en energie in steken
 Je wilt de negatieve gedachtes en conditioneringen of ervaringen die jou in de weg zullen staan doorbreken.
Je weet dat geboorte enorme invloed heeft op jouw als moeder en bepaald hoe jouw kindje voor het eerst in aanraking komt met de wereld
 Je wilt goed voorbereid zijn op het het eerste jaar samen met je kindje en op een intuïtieve manier op zijn oerbehoefte in spelen

Dit traject is NIET voor jou:

X Wanneer je niet bereidt bent zelf de regie in handen te nemen vooraf en tijdens de geboorte van jouw kindje en liever vertrouwt op de “experts” 
X Je bent op zoek naar een “quick fix”
X Je bent niet bereid om het werk te doen en de nodige mindset shifts te maken
X Als je gelooft dat een mooie geboorte ervaring een kwestie van geluk hebben is
X Als je niet aan de slag wilt gaan met angstige of belemmerende gedachten
X Wanneer je een realistische voorbereiding waarbij juist gesproken wordt over complicaties, interventies enz. liever uit de weg gaat
X Als je zware psychische klachten of ernstige trauma’s hebt over gehouden aan een eerdere bevalling. Ik raad je dan aan eerst specialistische hulp te zoeken

Kim kwam pas op mijn pad toen ik al 34 weken zwanger was. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik te ver in mijn zwangerschap, maar uiteindelijk bleek dit voor mij het beste wat ik had kunnen doen. Ik was bang dat mijn angst het zou overnemen tijdens de bevalling en ik wilde geen ruggenprik omdat ik de controle over mijn lichaam wilde hebben. Deze cursus heeft hier zo’n groot verschil in gemaakt. Mijn angst veranderde langzaam in opwinding voor wat komen ging. Ik schreef mijn geboorteplan en zag voor me hoe ik graag wilde bevallen. Hoewel het uiteindelijk toch anders ging dan ik mij voorgesteld had, is dat ok voor mij. Mijn zoon is in het ziekenhuis geboren, met wat hulp van de gynaecoloog op het einde maar ik kijk echt goed terug. Ik ben trots op mijzelf dat ik met meer vertrouwen dan angst ben bevallen. Dat had ik mij nooit kunnen voorstellen!
Ik ben dankbaar voor de cursus, niet alleen voor mezelf, maar ook mijn vriend Mark. De manier waarop hij mij heeft bij gestaan en me weer op het goede spoor kreeg toen ik het op het einde even niet meer zag zitten, was precies wat ik nodig had. We hebben echt als een team gewerkt om onze baby op de wereld te zetten. Ik heb alles wat ik had geleerd in de praktijk gebracht en 3 maanden later ben ik nog steeds enthousiast over mijn geboorteverhaal en hoe geweldig het was.”

Dit is waarom From Maiden to Mother anders is

  • Ik begeleid je door de Rite of Passage, het overgangsritueel, zoals zwangerschap, geboorte en moederschap is bedoeld voor vrouwen
  • Een groepscursus, waarbij er ook ruimte is voor mijn individuele aandacht voor jou.
  • Een community aan vrouwen die dezelfde reis als jij doormaken, op hetzelfde moment. IT TAKES A VILLAGE!
  • 3 live dagen die echt als een kadootje voelen en de toon zetten voor meer rust, zelfvertrouwen, zelfkennis en verbondenheid als (nieuwe) moeder
  • Samen met je partner, in één dag helemaal klaar bent voor de bevalling
  • Een online leeromgeving met complete geboortecursus.
  • Je mag vragen stellen, kunt feedback krijgen en het gevoel dat je het niet alleen hoeft te doen.
  • Meer evidence based in plaats van fear based informatie over veelvoorkomende complicaties en interventies

Veel gestelde vragen

Je kunt mee doen met dit programma op ieder moment in je zwangerschap. De meeste vrouwen zijn rond de 20 weken zwanger. Het is zelfs zo: hoe eerder hoe beter, want dan heb je meer tijd om alles te integreren en te zorgen dat je goed voorbereid bent, samen met je geboortepartner.

Jazeker, je kunt de betaling ook voldoen in 3 termijnen.
Meer informatie vind je op de betaalpagina bij aanmelding.

Daarnaast vergoeden de meeste zorgverzekering (deels) mijn geboortecoaching.

Draag comfortabele kleding, doe je sieraden en horloge af en kom op blote voeten of op sokken. Er zijn yogamatten, kussens en dekens aanwezig in de ruimte, maar je kunt natuurlijk ook je eigen spullen gebruiken als je dat liever doet. Een flesje water is fijn om bij je te hebben.

Partners, vooral mannen, kunnen in het begin behoorlijk sceptisch zijn, maar veranderen vaak in de grootste fans! Dit komt omdat de tools die worden aangeleerd gezond verstand, praktisch en zeer tastbaar zijn. Het andere grote voordeel voor partners is dat ze door alle kennis en tools een duidelijke, ondersteunende rol krijgen tijdens zowel je zwangerschap als je bevalling en dat is ongelooflijk waardevol voor jullie beiden!

Daarnaast draag jij 9 maanden jullie kindje en zul jij het meeste werk verrichten tijdens de bevalling 😉 Is het dan teveel gevraagd om als partner hier ook een kleine bijdrage aan te leveren als in een realistische voorbereiding op de geboorte van jullie kindje waardoor jullie dit samen als een team kunnen doen?
Als er specifieke dingen zijn waar hij/zij tegenaan loopt, kunnen jullie mij altijd om wat verdere informatie of advies vragen. Mocht hij/zij dan echt niet mee willen doen, dan kun je altijd een vriend(in) of familielid vragen.
Het zou zonde zijn als jij daarom jouw kans voorbij laat gaan om ook jouw kindje ontspannen, zonder angst, maar vol vertrouwen in jezelf en jouw lichaam ter wereld te brengen.

In dit traject ga je leren hoe jij om kan gaan met gedachten, emoties, onbewuste programmeringen, conditioneringen en patronen. Het werkt omdat we net dat laagje dieper gaan dan de standaard zwangerschapscursus. De resultaten liegen er niet om, dat blijkt wel uit de mooie ervaringen die ik ontvang in mijn DM en mailbox (kijk nog maar eens op mijn Love Notes pagina op mijn site).
Maar het mooiste resultaat vind ik wel dat zoveel mama’s en kindjes de best mogelijke start hebben samen. Door de kennis die ik gedeeld heb en de tools en technieken die ik ze geleerd heb, staan vrouwen sterker, staan zij veel meer in contact met hun intuïtie, hebben zij veel meer zelfvertrouwen gekregen. Allemaal tools die je straks tijdens jouw reis als moeder heel goed kunt gebruiken, je kunt opkomen voor jezelf en jouw gezin en aan jullie behoeften voldoen. En een van de belangrijkste manieren waarop een vrouw een gevoel van vertrouwen in haar eigen kracht kan ontwikkelen, is door geboorte.

Het is alles behalve zweverig! Het is te vergelijken met het moment vlak voordat je in slaap valt, een hele diepe ontspanning. Het werkt als de zoomlens op je camera, waarmee je inzoomt op overtuigingen, ervaringen en gewoontes die je niet duidelijk zijn op een bewust niveau. 
Je komt door oefeningen meer terug in je lichaam (en uit je hoofd). Eigenlijk is het niet meer dan het creëren van een positieve mindset.
De principes van HypnoBirthing zijn allemaal gebaseerd op de biologie van het menselijk lichaam. Je leert hoe jouw lichaam en het geboorteproces precies werkt en hoe deze wordt beïnvloed wanneer we adrenaline afgeven, wat gebeurt wanneer een vrouw zich bang, verward, onveilig of niet op haar gemak voelt. 
Door alle oefeningen ben je minder angstig en veel rustiger tijdens de bevalling, zodat jouw lichaam constant de nodige geboortehormonen kan aanmaken en jij soepeler bevalt en veel minder pijn en ongemak zal ervaren. 
Het draait eigenlijk allemaal om wetenschap en is dus alles behalve zweverig!!

Ik wou dat ik alle vrouwen een pijnvrije geboorte kon garanderen, maar helaas is dat niet mogelijk. Pijn is zo iets persoonlijks: wat de ene vrouw pijnlijk noemt, is voor de ander “a walk in the park”.
Hoewel het zeker waar is dat veel HypnoBirthing vrouwen praten over hun zachte, ontspannen geboorte, brulden andere vrouwen als leeuwinnen tijdens geboorte door de intense sensaties die ze voelen. Zelf behoorde ik tot de laatste 😉
Beide ervaringen zijn HypnoBirths. Niets is gegarandeerd als het gaat om de bevalling, maar ik kan je dit beloven: Door alle kennis die je op doet en tools en technieken die je leert, zul je je zelfverzekerd voelen en uitkijken naar de geboorte! Dit heeft een enorme invloed op het vermogen van jouw lichaam om te bevallen, alle essentiële geboortehormonen kunnen dan rijkelijk vloeien, waardoor het geboorteproces makkelijker verloopt en tegelijkertijd jouw natuurlijke pijnverlichting optimaal haar werk kan doen. Zo beschik je over alle tools die je nodig hebt om een krachtige, pijnvrije, bovennatuurlijke geboorte ervaring te kunnen hebben.

Dat je een bevalling niet kunt plannen klopt, het is zelfs van belang om te leren controle over het geboorteproces los te laten en mee te bewegen met wat je lichaam aangeeft. Maar dit kan alleen wanneer je weet hoe het geboorteproces werkt, wat er allemaal gebeurd in je lichaam. Alleen dan kun je de juiste omstandigheden creëren die precies samenwerken met je lichaam, je mind en je baby.
Het is heel normaal dat je soms negatieve gedachten, gevoelens of angsten ervaart voorafgaand of tijdens geboorte. Wel is het erg belangrijk om deze tijdens je zwangerschap te erkennen, zodat je ze kunt aanpakken en misschien uit eindelijk wel loslaten. Wanneer je wegkijkt voor deze belemmerende overtuigingen en doet alsof ze er niet zijn, zullen ze onvermijdelijk op een ander moment naar de oppervlakte komen – vaak juist tijdens de bevalling wanneer je ze absoluut niet kunt gebruiken!
Met mijn coaching wordt je je bewust van deze angsten en krijg je de tools deze aan te gaan en ze uit de weg te ruimen voordat je gaat bevallen. Alleen dan kun je met een positieve mindset, zelfvertrouwen en ontspanning je bevalling in gaan.

Juist als het anders loopt dan gehoopt is het heel belangrijk om te weten wat je kunt verwachten én als je kunt aangeven wat belangrijk voor je is. In dit traject ontdek je wat je behoeften, zorgen, wensen zijn. Maar ook wat heb jij nodig om je veilig, gerespecteerd en gesteund te voelen. Ik help je voorbereiden op álle situaties, incl. 2e lijn, ziekenhuis & interventies
zodat jij met een goed gevoel vanuit regie, autonomie, zelfvertrouwen en trots terug kunt kijken op jouw bevalling. Hoe en waar je kindje ook ter wereld gekomen is.

De echte vraag is: wat kan er gebeuren als je NIETS doet? Denk je echt dat je er spijt van zult krijgen als je in je bevalling en moederschap investeert?

Ik durf je met zekerheid te zeggen dat je van dit programma de rest van je leven de vruchten zal plukken!
Hoewel jouw aanstaande bevalling er uiteraard onderdeel van uitmaakt, is het slechts één deel. Deze voorbereiding zal jou helpen om je samen met je geboortepartner op een nog dieper niveau te verbinden.
Je neemt de tijd om werkelijk bewust te worden van het magische werk om een klein mens in je te laten groeien, terwijl je een expert wordt in het rustig en gemakkelijk navigeren door moeilijke of stressvolle situaties. Zo creëer jij jouw positieve geboorte ervaring zoals jij die wenst, hoe jouw kindje er uiteindelijk ook voor kiest om geboren te worden.
En wanneer je dan na al die maanden eindelijk je baby in je armen hebt, worden al deze vaardigheden nog belangrijker bij het leren kennen van jouw kindje. Alles wat je tijdens je zwangerschap hebt geleerd zijn in feite tools voor het leven en zorgen dat jij vanuit jouw intuïtie en vol zelfvertrouwen jouw keuzes als moeder kunt maken.

Ik ben altijd verbaasd dat we duizenden Euro’s uitgeven voor onze trouwdag of aan de nieuwste, hippe babyspullen, maar als het gaat om de geboorte van ons kind, aarzelen we om een paar honderd Euro uit te geven! 
Maar weet je, het maakt jouw baby echt niet uit welke kleur de kinderkamer heeft of in welke hippe kinderwagen hij ligt en 90% van die dure babyspullen gebruik je binnen een jaar niet meer… 
Maar de herinnering – goed of slecht – aan de geboorte blijft de rest van je leven bij jou en jouw kindje.

Lieve mama, er is geen betere investering dan de investering in jezelf en jouw kindje!

From Maiden to Mother

Echt even tijd voor jezelf nemen en meer bewustzijn ervaren rondom zwangerschap en moederschap

Met HypnoBirthing oefeningen een positieve geboorte mindset creëren.

De negatieve gedachtes en conditioneringen die jou in de weg zullen staan wilt doorbreken.

Praktische ademhalings-, ontspanningsoefeningen & mindfulness oefeningen voor meer ontspanning & vertrouwen

Inhoudelijke kennis en informatie over het natuurlijke geboorteproces, complicaties en interventies

Online leeromgeving met complete geboortecursus, concrete opdrachten om samen thuis te doen en invulbare templates

Mijn kennis & ervaring over wat je baby nodig heeft vanuit onze natuurlijke blauwdruk en hoe je op een intuïtieve manier op deze (oer)behoefte in kunt spelen, gebaseerd op natuurlijk & intuïtief ouderschap

De Maiden to Mother Community, een tribe met vrouwen waar je je op je gemak voelt om open en kwetsbaar te zijn en waar je ondersteunt wordt en je waarden worden gerespecteerd en gedeeld. Vele jarenlange vriendschappen zijn hier al ontstaan.

€ 888,-

Wil je om wat voor reden dan ook dit traject liever 1:1 volgen?
Vul deze vragenlijst in en dan neem ik vrijblijvend contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Wat houd je nog tegen?

Als je helemaal tot hier bent gescrold, dan vertrouw ik erop dat er iets in jou je laat voelen dat dit programma voor jou het antwoord is, anders zou je hier nu niet zijn. Tegelijkertijd zal er waarschijnlijk een stemmetje zijn vol met twijfels, die zich afvraagt of dit wel iets voor jou is, of je niet beter een andere keer mee moet doen, of iets anders niet beter bij je past?

Herkenbaar?


Je wilt zo graag je zwangerschap bewust meemaken, zonder dat je straks denkt “had ik maar…” Uitkijken naar de geboorte van jouw kindje, zelf de regie houden tijdens geboorte, eerdere nare ervaringen aankijken en aangaan, maar het kan ook iets anders zijn. Dit voel jij zelf het beste. Maar je vindt het best spannend om jouw angsten en onzekerheden aan te gaan en je hebt ook nog dat stemmetje in je hoofd die jou graag wil houden waar je bent, want dat is zo lekker veilig.

Het punt is lieve vrouw, dat je deze zwangerschap, deze bevalling maar één keer kan doen.
Jij bent de enige die jouw kindje op de wereld kan zetten. Niemand hoeft je te “redden”… Dus waarom zou je deze kans niet met beide handen aangrijpen? De verandering in mindset die je zoekt, begint bij het luisteren naar de stem van je intuïtie die jou leidt naar autonomie en de enorme groei die je als vrouw en nieuwe mama kunt maken!

OWN jouw ervaring en misschien nog wel belangrijker: die van jouw kleintje!
Want weet je, dit gaat niet alleen om jou…
De manier waarop onze kindjes ter wereld komen heeft groot effect op de rest van hun leven. Is hun eerste indruk van de wereld buiten jou stressvol, ingewikkeld en traumatisch? Of is deze kalm, vredig en liefdevol?
Waar wacht je nog op? Ik hoop oprecht je te mogen verwelkomen.

Lieve mama, er is geen betere investering
dan de investering in jouw kindje en jou zelf!